השריר הינו רקמה רכה אשר אחראי על עוצמת ויכולת הפעילות האקטיבית שלנו בעת אימון כמו גם על טווח הפעילות שלנו. אולם, כדאי לזכור שהשרירים הפנימיים הם אלו אשר תורמים באופן לא מודע לתפקוד השוטף של הגוף שלנו. בראשם עומד כמובן שריר הלב. השריר עצמו מורכב ברובו מחלבונים, ולכן תזונה נכונה היא מפתח לשמירה ולפיתוח השריר, לא פחות מכל פעילות גופנית.
בגוף האדם קיימים שלושה סוגים עיקריים של שרירים: שרירי השלד, שרירי הלב והשרירים החלקים. כאשר אנו מתאמנים אנו בדרך כלל נעבוד על שרירי השלד. שרירים אלו מאפשרים לנו לבצע מגוון של פעולות ועל ידי הגדלת המסה שלהם נוכל ליהנות משריפת שומנים לאורך כל שעות היום.
השרירי מורכב משילוב של סיבים לבנים ואדומים, כאשר היחס ביניהם הוא שקובע את סוג השריר ואת תפקודו. תאי השרירים מכילים סיבוני שריר. חומרים אלו, הם אשר מעניקים לשריר את יכולותיו האלסטיות הרצויות והנדרשות לנו בכל עת. סיבי השרירים האדומים, הנחשבים לאיטיים יותר, משמשים אותנו לניהול מאמץ ממושך דוגמת ריצה או הליכה. סיבי השרירים הלבנים מתכווצים בקצב מהיר יותר ולכן משמשים אותנו לפעילויות נקודתיות, דוגמת ספרינטים.
כאשר השרירים שלנו נחים הם נמצאים במצב אופטימלי של מתיחה כללית של סיבי השריר. דבר זה מאפשר לנו לייצר כיווץ מקסימלי בעת התרגול. ניתן להבחין בשלושה מצבים עיקרים של כיווץ השריר:
כדי לגרום לשריר לגדול, יש להעמיד אותו בקושי גדול יותר מזה אליו הוא רגיל. לדוגמא כאשר אנו נרים משקולות השריר יאלץ להתמודד עם אתגר חדש. אם זאת, כדי לקבל את התפוקה המלאה מהשריר - יש לתת לו לנוח בין האימונים ולספק לו מזון עשיר בחלבונים איכותיים ממזון עשיר בחלבונים או אבקות חלבון איכותיות. המנוחה הדרושה הינה אינדיבידואלית, אך כאשר מתחילים כאבים רצוי לנוח בין 48-72 שעות כדי לאפשר לסיבי השריר להתאחות, ולשריר - לבנות את עצמו מחדש.
כאבי שרירים לאחר אימון הינם תקינים ואף שכיחים מאוד. כאבי השרירים הם סוג של תופעת לוואי די שכיחה שמרמזת דווקא על משהו חיובי - הבנייה מחדש שמתרחשת בשריר כתוצאה מהאימון. ככל הנראה, הכאבים נובעים מקרעים מיקרוסקופים בשריר וברקמות החיבור שלו. הכאבים אמורים לחלוף לאחר חמישה ימים לכל היותר.